Отказ в автоматиката на самолета е най-вероятната причина за катастрофата на

...
Отказ в автоматиката на самолета е най-вероятната причина за катастрофата на
Коментари Харесай

Защо се разби пътническият самолет в Китай? Версията на експерт

Отказ в автоматиката на самолета е най-вероятната причина за злополуката на китайския Boeing 737. Това е версията на специалиста по сигурност на полетите Александър Романов, съобщи Lenta.ru. Той изясни, че когато моторът откаже, самолетът се плъзга вместо да пада съвсем под прав ъгъл.

В мрежата се появиха фрагменти, вероятно от момента на рухването на китайския Boeing 737, на борда на който е имало 132 души. Катастрофата е заснета от камери за наблюдаване. На фрагментите се вижда, че самолетът се доближава към земята по отвесна траектория с висока скорост.

„ Съдейки по видеото,  версията за щета на мотора не наподобява правдоподобна. При този сюжет самолетът стартира да се плъзга, може да лети още 15-17 километра. Вече имаше два сходни случая, да вземем за пример, в Казан - там се изключи автоматизацията, което докара до стръмно рухване. В този случай тази алтернатива наподобява по-реалистична “, сподели авиационният специалист.

В понеделник, 21 март, в южната част на Китай, в планински регион в окръг Тенг в градския квартал Ужоу, самостоятелен регион Гуанси Джуан, се разби Boeing 737 на China Eastern Airlines. На борда на самолета е имало 132 души - 123 пасажери и девет членове на екипажа. Към момента няма публична информация за броя на жертвите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР